Welkom bij de Welpenwelpen RGB

Ben jij tussen de 7 en 11 jaar?
Vind je het leuk om iedere week iets spannends te doen met andere kinderen van jouw leeftijd?

Kom bij de welpen en speel mee!

De kinderen van 7 tot en met 11 jaar spelen als jonge wolven het Welpens-spel in de jungle.
Samen met de figuren uit Jungleboek beleven ze de spannendste avonturen. Bij het spelen aan de hand van een thema gebruiken de welpen hun fantasie en dit draagt bij aan de ontwikkeling van kinderen.
Ze hebben opkomst op zaterdag van 10:00 tot 12:00 uur.
Hier is het programma voor dit seizoen te vinden.

Jungleboek

Het Welpenspel is gebaseerd op een verhaal uit het Jungleboek van Rudyard Kipling.
Velen zullen het verhaal wel kennen van de verfilming door Walt Disney. Het gaat over Mowgli, een mensenkind dat wordt grootgebracht door de wolven. Er komen allerlei dieren in het verhaal voor. Zo kennen we Akela, de oude grijze wolf, hij is de leider van de horde. Chil de wouw leert ons geheimschriften en seinen. Baloe de bruine beer kent allerlei leuke liedjes en spelletjes. Bagheera de zwarte panter is sterk en snel, de beste jager van de rimboe. Een echte speurder. Hij kent alle sporen en sluipt als de beste. De oude olifant Hathi kan mooi vertellen. Hij is wel honderd jaar en heeft veel meegemaakt. Mang de vleermuis vertrouwt op zijn zintuigen en luistert heel erg goed . Hij is niet bang voor het donker en als de andere dieren slapen, waakt hij over de Jungle. De leiders en leidsters van de Welpen hebben ieder de naam van een dier uit het verhaal. De Welpen zijn de jonge wolven die worden 'opgevoed' door de verschillende dieren uit de jungle.

poster jungle dieren groot junglekaart

Onze activiteiten

Welpen trekken er op uit en zijn wanneer het maar kan buiten te vinden: bosspelen zoals levend stratego, groepspelen op het grasveld naast het gebouw van de brede school, speurtochten in de omgeving van Schinnen, pionieren - het maken van bouwsel met houten palen en touw, kampvuur maken en nog veel meer.
Gedurende het jaar zijn er een aantal bijzondere activiteiten. Informatie hierover krijgen de leden en hun ouders via e-mail maar worden ook aangekondigd via de Facebook-pagina van Scouting Schinnen en deze website, zodat je altijd tijdig weet wat er allemaal te doen is.

• Zomerkamp
  • Winterbivak
  • Kerstviering/nieuwjaarsborrel
  • Groepsweekend
  • Sint Joris en de Draak
  • Jantje Beton
  • Carnavalsopkomst en carnavalsoptocht
  • Schoonmaakactie/natuurwerkdag met IVN Schinnen
  • Ouder/kind weekend
  • JOTA/JOTI (Jamboree-over-the-Air/Internet)
  • Dodenherdenking
  • Activiteiten van Scouting Regio Carboonland zoals de jaarlijkse Welpen filmochtend.

Eigenlijk teveel om op te noemen.

Op kamp

Zo als je gezien hebt bij "wat doen we nog meer" zijn er een aantal kampen gedurende het jaar (ze zijn niet allemaal ieder jaar).
Kampen houden we omdat het ontzettend leuk en gezellig is, maar ook zodat de jonge welpen kunnen wennen aan het samen op kamp zijn, zodat ze zin krijgen in het zomerkamp.
De eerste week van de zomervakantie is er dan het zomerkamp. Dit is het absolute toppertje van het jaar en als het even kan moet je deze week echt vrijhouden. Dit kamp staat altijd in een thema en staat bol van de spannende en gave activiteiten. De afgelopen jaren hebben we al heel wat avonturen beleefd!

Meer informatie over wat er bij zo'n kamp komt kijken, kun je vinden in het infoboekje, pagina 9.

Meer informatie

Meer informatie over de de speltak Welpen is te vinden op de website van Scouting Nederland: speltak Welpen.
Heeft u een vraag dan kunt u altijd contact opnemen met de leiding via email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Groeten van het stafteam van de Welpen!
Dion - Mang
Gaby - Chil